Cursul scade sub 4,25 lei/euro la BNR pentru a doua oara in 2011

Cursul oficial anuntat de BNR in prima zi a saptamanii a fost de 4,2490 lei pentru un euro, moneda nationala fiind de altfel singura valuta regionala care a inregistrat o apreciere.


Dupa ce vineri s-a tranzactionat la un curs de 4,27 lei penru un euro, moneda nationala a reusit sa se aprecieze si a inchis saptamana intr-o nota pozitiva, sub pragul de 4,26 lei/euro.

Prima sedinta a saptamanii a debutat intr-o nota pozitiva pentru leu, in ciuda unei evolutii regionale caracterizata de scaderi.

In timp ce zlotul polonez si forintul maghiar pierd peste 0,50% in fata euro, leul reuseste sa se aprecieze cu 0,20% in jurul dupa-amiezii pe piata interbancara.

“In aceasta dimineata, apetitul pentru risc pare favorabil activelor cu risc mai ridicat, precum leul”, au precizat analistii ING Bank.

Un curs BNR mai redus in 2011 s-a inregistrat in urma cu o saptamana, cand cotatia oficiala a fost de 4,2485 lei/euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus