Cursul scade sub 4,20 lei/euro dupa ce Fitch a urcat ratingul Romaniei

Euro este mai ieftin cu 4 ani dupa ce Romania a primit un impuls pozitiv din partea Fitch, prin cresterea ratingului. Cotatia BNR stabilita marti este de 4,1817 lei pentru un euro.


Moneda nationala s-a tranzactionat cu o tendinta de apreciere dupa ce Fitch a anuntat revizuirea in crestere a calificativului de tara acordat Romaniei cu o treapta pana la BBB- (categorie a clasei investitionale), perspectiva fiind stabila. Leul s-a apreciat aproximativ 1% si a inchis ziua de luni la 4,1950 lei pentru un euro.

In prezent, pe piata interbancara cotatiile au scazut chiar sub 4,18 lei pentru un euro, in ciuda unei tendinte destul de semnificative de depreciere inregistrata de valutele regionale.

“Credem ca leul ar putea continua sa beneficieze de pe urma acestui eveniment, dar incertitudinea privind tarile din zona euro cu un nivel ridicat al datoriei publice si impactul asupra Romaniei, decelerarea exporturilor si semnele privind  incetinirea cresterii economice ar putea impiedica tendinta de apreciere sa dureze”, au precizat analistii ING Bank.

Leul a inregistrat castiguri si in fata dolarului si a francului elvetian. Cotatiile au scazut la 2,8875 lei pentru un dolar si 3,4229 lei pentru un franc elvetian.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus