Cursul scade nesemnificativ pentru a 3-a zi la rand

Cursul a inregistrat o scadere in sedinta de miercuri, dar diferenta este nesemnificativa. Noul nivel oficial este de 4,3467 lei pentru un euro.


Dupa o apreciere usoara, de 0,05%, cotatiile interbancare au coborat sub pragul de 4,35 lei pentru un euro, in conditiile in care inchiderea sediunii de tranzactionare precendente marcase un avans marginal al euro peste acest nivel.

Faptul ca Institutul National de Statistica a anuntat miercuri un usor declin, de 0,2% al economiei, in ultimul trimestru din 2011, nu a parut sa nu aibe efecte asupra leului.

Analistii ING Bank considera ca acest lucru s-a intamplat probabil deoarece cifra de crestere economica pentru tot anul a aparut in mod constant in presa. Ei vad insa datele anuntate intr-o nuanta negativa deoarece economia s-a contractat in ultimul trimestru al anului trecut.

Valutele regionale inregistrau in jurul pranzului fluctuatii mai ample in raport cu euro. In timp ce zlotul polonez si coroana ceha pierdeau pana la 0,3% in fata monedei unice europene, forintul maghiar afisa un avans de aproape 0,8%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus