Cursul scade la 4,23 lei/euro pe piata interbancara. Analistii arata spre BNR

Leul a continuat sa se aprecieze si in prima sedinta a saptamanii. Pe piata interbancara cotatiile au scazut sub 4,24 lei pentru un euro si tind sa sparga si pragul de 4,23 lei/euro.

Cursul oficial anuntat de BNR luni este de 4,2412 lei pentru un euro, minimul anului.

Leul a intrat pe o panta puternica de apreciere in ultimele sedinte iar cursul a reusit ca in doar o saptamana sa scada de la aproape 4,27 la 4,23 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara cotatiile isi mentin tendinta de scadere, in ciuda unui trend de depreciere care caracterizeaza valutele regionale. Tocmai din cauza acestei diferente de trend, analistii au pus aprecierea monedei nationale pe seama interventiilor BNR.

“Deoarece nu gasim un motiv intemeiat pentru faptul ca leul s-a apreciat in timp ce monedele regionale au inchis ziua la niveluri mai depreciate, nu excludem posibilitatea ca banca centrala sa fie responsabila pentru aceasta dinamica”, au precizat analistii ING Bank.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus