Cursul scade din nou sub 4,11 lei/euro

BNR a fixat un curs de 4,1091 lei pentru un euro, in scadere cu 1,6 bani, in conditiile in care sedinta anterioara adusese o crestere a cotatiei oficiale euro-leu peste nivelul de 4,12.

Cotatiile interbancare
se situeaza in jurul valorii de 4,11 lei pentru un euro, evolutia leului fiind una stabila la final de saptamana, asemeni zlotului.


In schimb, coroana ceha si forintul unguresc afiseaza o depreciere de peste 0,30% in raport cu moneda unica europeana.

Comparativ cu finele saptamanii anterioare, leul a inregistrat o depreciere de numai 0,08%, in conditiile in care volatilitatea a fost accentuata.

O evolutie similara a inregistrat si cursul oficial dolar-leu, moneda nationala inchizand saptamana mai depreciat cu 0,09%. Ultima cotatie oficiala este de 4,8746 lei/dolari.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus