Cursul scade cu peste 5 bani imediat dupa finalizarea referendumului

Leul s-a intarit puternic in fata euro imediat ce au fost date primele rezultate partiale oficiale ale referendumului, ce il revalideaza in functia de presedinte pe Traian Basescu.


Cursul anuntat de BNR in prima sedinta a saptamanii a fost de 4,5558 lei pentru un euro, simtitor mai mic comparativ cu cel precedent.

“Daca presedintele suspendat Basescu va fi repus in functie, acest lucru ar putea avea un impact pozitiv asupra sentimentului investitorilor. In timp ce leul ar putea sa castige teren, avansul va fi de scurta durata in conditiile in care tensiunile politice vor reveni”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, euro se tranzactioneaza in intervalul 4,5530 – 4,5580 lei pentru un euro.

Leul a inregistrat un avans similar si in fata francului elvetian, care a scazut la 3,7930 lei la BNR si in fata dolarului american care a coborat la 3,7086 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus