Cursul scade cu peste 5 bani imediat dupa finalizarea referendumului

Leul s-a intarit puternic in fata euro imediat ce au fost date primele rezultate partiale oficiale ale referendumului, ce il revalideaza in functia de presedinte pe Traian Basescu.


Cursul anuntat de BNR in prima sedinta a saptamanii a fost de 4,5558 lei pentru un euro, simtitor mai mic comparativ cu cel precedent.

“Daca presedintele suspendat Basescu va fi repus in functie, acest lucru ar putea avea un impact pozitiv asupra sentimentului investitorilor. In timp ce leul ar putea sa castige teren, avansul va fi de scurta durata in conditiile in care tensiunile politice vor reveni”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, euro se tranzactioneaza in intervalul 4,5530 – 4,5580 lei pentru un euro.

Leul a inregistrat un avans similar si in fata francului elvetian, care a scazut la 3,7930 lei la BNR si in fata dolarului american care a coborat la 3,7086 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus