Cursul scade aproape nesemnificativ pe final de saptamana

Euro a scazut cu mai putin de 1 ban la cursul oficial in sedinta de vineri. Pe piata interbancara, cotatiile au scazut insa pana la 4,6 lei pentru un euro.

BNR a anuntat in ultima sedinta a saptamanii un curs de 4,6118 lei pentru un euro, doar usor mai mic decat cel din sedinta precedenta.


Pe piata interbancara insa tendinta de scadere a continuat si spre finalul sedintei, cotatiile au intrat in intervalul 4,6000 – 4,6050 lei pentru un euro.

Aprecierea monedei nationale se aliniaza tendintei regionale. Totusi, cel mai mare avans il cunoaste forintul maghiar, care castiga 1,3% in fata euro.

Leul castiga teren important si in fata dolarului, care ajunge la 3,7575 lei la BNR. Aprecierea este mai modesta in fata francului elvetian, care scade totusi la 3,8401 lei la cursul oficial.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus