Cursul sare de 4,36 lei pentru un euro pentru prima oara in 2012

Euro a trecut de 4,36 lei la BNR pentru prima oara de la inceputul anului. Deprecierea leului este mult mai redusa insa decat cea a valutelor regionale.


Leul reuseste sa isi limiteze pierderile pe piata bancara si se depreciaza cu pana la 0,15% in fata euro.
Cotatiile se mentin in intervalul 4,3570 – 4,3630 lei pentru un euro. Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3602 lei pentru un euro. De la inceputul anului leul a pierdut aproape 4 bani.

Pe de alta parte, coroana ceha pierde peste 1% iar forintul maghiar 0,70% in fata monedei europene.

Miscarea de depreciere nu a fost anticipata de analistii bancari, care vedeau o noua sedinta statica pentru leu, pe seama castigurilor modeste inregistrate de principalele piete de capital.

Si francul elvetian s-a scumpit usor, pana la 3,6120 lei la BNR, in timp ce un dolar american a urcat la 3,2954 lei la cursul oficial. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus