Cursul s-a oprit din scadere si a revenit peste 4,10 lei/euro

Leul a stopat tendinta de apreciere iar in prima sedinta a saptamanii cursul a inregistrat o crestere. Cotatia oficiala a fost stabilita la 4,1065 lei pentru un euro.


Pierderile inregistrate de moneda nationala, dupa ce vineri cursul scazuse pana la 4,07 lei pentru un euro, sunt puse pe seama situatiei externe.

“Evolutia principalilor indici bursieri nu este favorabila leului, dar avand in vedere previziunile ING, un sprijin aditional ar putea veni de la datele din SUA privind consumul populatiei si piata imobiliara, ce sunt programate mai tarziu astazi”, au precizat analistii ING Bank.

Moneda nationala prezinta insa cea mai pronuntata tendinta de depreciere din regiune, in jurul pranzului.

Leul a pierdut teren si in fata dolarului american, iar cursul oficial s-a intors peste 3 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus