Cursul s-a intors la nivelul de acum 2 luni: 4,1342 lei/euro

BNR a stabilit un curs oficial de 4,1342 lei pentru un euro in sedinta de joi. Acesta este cel mai mare nivel inregistrat in ultimele doua luni, dupa ce leul inregistrase o tendinta puternica de apreciere.

Ultima saptamana a dus pentru moneda nationala o schimbare de trend. Leul s-a depreciat in fata euro, in conditiile in care tendinta din regiune era contrara.


“Totusi, nu excludem interventii ale BNR in jurul nivelului 4,14 ce ar putea modifica tendinta de depreciere. De asemenea, evenimentele din Grecia vor continua sa influenteze sentimentul investitorilor”, considera analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, cotatiile se mentin intre 4,3250 si 4,3750 lei pentru un euro. Contrar leului, zlotul polonez si forintul maghiar reusesc insa sa castige teren in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus