Cursul revine peste 4,5 lei/euro

Aprecierea leului de la inceputul saptamanii nu a durat mult iar cursul BNR a revenit peste nivelul de 4,5 lei pentru un euro in sedinta de marti.


Evolutia leului nu mai este decuplata de cea a valutelor regionale dar este mai putin intensa. In timp ce leul pierde 0,25% pe piata interbancara in jurul amiezei, coroana ceha se depreciaza cu 1% in fata euro.

Cursul anuntat de BNR in sedinta de marti este de 4,5026 lei pentru un euro.

“Presiunile de depreciere s-ar putea intensifica daca euro trece de 4,5150 lei, nivel care a ami fost atins in urma cu o luna”, au precizat reprezentantii ING Bank.

Revenirea leului pe scadere s-a reflectat si in cursurile celorlalte valute. Francul elvetian a revenit peste 3,7 lei, la 3,7170 lei la BNR. Dolarul american a urcat cu aproape 2 bani, pana la 3,4480 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus