Cursul ramane suspendat la 4,57 lei/euro, fara o tendinta clara

Sedintele lipsite de evenimente au impus o stabilitate pe piata valutara. Leul s-a tranzactionat intr-un interval relativ strans si nu a iesit din valorile din zilele anterioare.


“Intr-o sesiune lipsita de evenimente pe piata valutara locala ieri, leul a fost tranzactionat intre 4,5720-4,5810/euro. La limita mai slaba a intervalului de tranzactionare s-au putut observa presupuse interventii oficiale, cu volumele concentrate in mare masura chiar inaintea postarii ratei de referinta a BNR”, au precizat analistii ING Bank.

In sedinta de miercuri, leul a reusit sa se aprecieze foarte usor si cotatiile au coborat in intervalul 4,5700-4,5750 lei pentru un euro. Cursul oficial anuntat de BNR a ramas aproape neschimbat fata de cel din ziua anterioara, respectiv 4,5754 lei pentru un euro.

Leul a ramas aproape nemiscat si in fata francului elvetian, care a coborat marginal, la 3,7824 lei la BNR. In schimb, dolarul american a urcat cu peste 1 ban, pana la 3,5380 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus