Cursul ramane stabil si in a doua sedinta a saptamanii

Euro a urcat usor la BNR in sedinta de marti, dar cresterea s-a limitat la mai putin de 0,1 bani. Pe piata interbancara investitorii nu par sa ofere o tendinta clara pentru leu.

Cursul oficial anuntat de Banca Centrala marti este de 4,4505 lei pentru un euro, in timp ce cotatiile interbancare se situeaza intre 4,4510 – 4,4560 lei pentru un euro.


Stabilitatea leului este impartasita si de restul valutelor regionale, care nu par sa se miste decat marginal in fata euro. Cea mai mare volatilitate o prezinta forintul maghiar care a pierdut 0,1% in fata monedei europene.

Francul elvetian s-a mentinut aproape neschimbat la cursul oficial, la 3,7043 lei, in timp ce dolarul american a urcat cu aproape 1,5 bani, pana la 3,5347 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus