Cursul ramane stabil dupa anuntul privind cresterea PIB in primul trimestru

Leul nu pare influentat de datele privind cresterea economica anuntata de INS pentru primul trimestru din 2011. Cursul BNR a urcat usor, pana la 4,1060 lei pentru un euro.


Moneda nationala s-a depreciat cu aproximativ 200 de puncte  de baza in sedinta de ieri, iar piata a inchis la 4,1150 lei pentru un euro. Ziua de vineri a debutat insa intr-o nota pozitiva, cu o tendinta de apreciere pentru leu.

“Datele privind activitatea economica din Romania din primul trimestru al anului curent ofera leului mai multe motive de apreciere. Acestea ar putea influenta tranzactionarea in urmatoarele sedinte”, au precizat analistii ING Bank.

Conform datelor Institutului National de Statistica (INS) economia Romaniei a inregistrat un avans trimestrial de 0,6% in termeni reali.

Leul nu a parut insa influentat de aceste date iar pe piata interbancara cotatiile au ramas aproape nemiscate in jurul nivelului de 4,10 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus