Cursul ramane nemiscat inca o zi, in asteptarea vestilor de la Bruxelles

Cursul BNR s-a mentinut aproape neschimbat si miercuri, ajungand la 4,3274 lei/euro. Analistii nu vad miscari ample pana cand liderii europeni nu vin cu solutii concrete.


Deoarece rezultatul intalnirii liderilor europeni, ce are loc la Bruxelles, urmeaza sa fie cunoscut dupa orele locale de tranzactionare, acesta va avea un impact asupra pietelor monedei nationale abia joi.

“Leul probabil se va tranzactiona stabil astazi cu o tendinta de depreciere avand in vedere pierderile de pe principalele piete de capital”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara insa niciuna dintre monedele regionale nu prezinta miscari semnificative, semn ca investitorii asteapta un semn din partea liderilor europeni privind solutiile concrete ce trebuie adoptate pentru salvarea Greciei si calmarea pietelor financiare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus