Cursul ramane la 4,46 lei pentru un euro

Leul a ramas pe loc in raport cu euro in a doua sedinta a saptamanii. Cursul oficial s-a redus nesemnificativ, pana la 4,4639 lei pentu un euro.


Pe piata interbancara se inregistreaza aceeasi tendinta de stabilitate, cu o usoara apreciere. Cotatiile se mentin in intervalul 4,4630 – 4,4680 lei pentru un euro.

“Intelegem din divergenta indicilor bursieri europeni din aceasta dimineata ca potentialul de apreciere al leului este limitat si credem ca este posibil ca nivelul de la finalul zilei va fi in apropierea valorii curente de 4,4650 lei pentru un euro”, au precizat analistii ING Bank.

Zlotul polonez si coroana ceha prezinta o usoara tendinta de depreciere in raport cu euro in timp ce forintul maghiar sta aproape nemiscat in fata monedei europene.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus