Cursul ramane aproape nemiscat la 4,38 lei/euro

Moneda nationala nu pare sa se incadreze pe o tendinta clara. In ultimele doua zile, cursul a stat aproape nemiscat in jurul valorii de 4,38 lei pentru un euro.


Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi este de 4,3828 lei pentru un euro. Pe piata valutara cotatiile stau in jurul pranzului in intervelul 4,3820 – 4,3870 lei pentru un euro. Restul valutelor regionale inregistreaza aceeasi tendinta de stabilitate, cu exceptia forintului maghiar, care castiga 0,5% in fata euro.

Stabilitatea leului este data si de volumele reduse de tranzactionare, comparativ cu inceputul anului, cand intrarile mari de capital straini au general o apreciere a monedei nationale.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul maxim de cumparare este de 4,3596 lei pentru un euro in timp ce la vanzare, cursul minim este de 4,4000 lei pentru un euro.

Francul elvetian a urcat insa cu peste 2 bani, pana la 3,5483 lei la BNR, in timp ce dolarul american s-a miscat nesemnificativ, pana la 3,2332 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus