Cursul sta nemiscat la 4,25 lei pentru un euro

Leul a reusit ieri sa se aprecieze in fata monedei europene, in ciuda unei evolutii regionale contrare. Sedinta de marti este caracterizata de stabilitate iar cursul BNR este de 4,2496 lei/euro.


Evolutia monedei nationale a parut decuplata ieri de cele ale celorlalte monede regionale. Leul a inchis ziua la un curs de 4,2480 lei/euro, apreciindu-se cu aproximativ 0,2%, in timp ce zlotul polonez sau forintul maghiar au pierdut 0,8%, respectiv 0,3%.

In prezent, piata interbancara ramane stabila iar leul reuseste sa isi mentina mare parte din castigurile acumulate ieri in ciuda unei tendinte generale de depreciere.

Pe de alta parte, si instabilitatea politica ar putea avea un impact, insa doar pe termen scurt.

“Daca prim ministrul este schimbat, o depreciere temporara a leului pare probabila, dar nu vedem un impact pe termen lung”, au precizat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus