Cursul oficial scade sub 4,35 lei pentru un euro

Cursul anuntat de BNR marti a scazut sub pragul de 4,35 lei pentru un euro. Leul pare sa intre pe o panta de usoara apreciere, in asteptarea de noi vesti din zona euro.


Cursul oficial anuntat marti de BNR este de 4,3498 lei pentru un euro.

“Leul ar putea sa se indrepte astazi din nou catre o zi statica si evenimentele de la nivelul Europei (intalnirile ministrilor de finante din zona euro si din UE, precum si licitatiile de titluri de stat din Italia si Belgia) ar putea influenta evolutia leului astazi”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, mijlocul sedintei de marti regaseste leul intr-o stare de acalmie, cu o apreciere modica, de doar 0,1% in fata euro. zlotul polonez si coroana ceheasca se apreciaza cu 0,4%, respectiv 1,1%, in timp ce forintul maghiar pierde din nou usor teren in fata euro.

Dupa ce in prima sedinta a saptamanii leul s-a tranzactionat cu o tendinta de depreciere iar cursul a ajuns pe piata interbancara la 4,3670 lei pentru un euro, moneda nationala a reusit sa inverseze trendul.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus