Cursul nu da semne de scadere sub 4,36 lei/euro

Euro a ramas cotat la peste 4,36 lei si in sedinta de miercuri, fara a da semne de coborare. In schimb, pe pietele internationale, criza europeana aduce noi pierderi pentru moneda unica.


Euro a coborat o noua treapta in fata dolarului iar cotatiile internationale, pana la nivelul de 1,27 dolari pentru un euro, semn ca investitorii nu intrevad o iesire rapida din criza datoriilor suverane.

Mai afectate insa decat euro par valutele regionale, pe care investitorii dau semne ca le-ar parasi. In sedinta de miercuri, monedele din regiune inregistrau la unison o tendinta de depreciere, de pana la 0,5%, dupa ce zilele anterioare cunoscusera cresteri.

Leul pare sa fie in continuare valuta cea mai stabila, fara cresteri importante dar si fara scaderi dramatice. cu toate acestea, de la inceputul anului, moneda nationala a pierdut constant in fara euro iar in prezent cotatiile se mentin peste nivelul de 4,36 lei pentru un euro pe piata interbancara.

Cursul oficial anuntat in sedinta de miercuri este de 4,3627 lei pentru un euro, aproape similar cu cel din ziua anterioara.

”Doar dupa ce situtatia ecomica si a pietei financiare se va imbunatati in cea de-a doua jumatate a anului ne putem astepta ca monedele Europei Centrale si de Est sa se aprecieze treptat”, considera analistii Raiffeisen Bank.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus