top banner

Cursul nu da semne de scadere sub 4,36 lei/euro

11 Ianuarie 2012 | Autor: Conso

Euro a ramas cotat la peste 4,36 lei si in sedinta de miercuri, fara a da semne de coborare. In schimb, pe pietele internationale, criza europeana aduce noi pierderi pentru moneda unica.
Euro a coborat o noua treapta in fata dolarului iar cotatiile internationale, pana la nivelul de 1,27 dolari pentru un euro, semn ca investitorii nu intrevad o iesire rapida din criza datoriilor suverane.
Mai afectate insa decat euro par valutele regionale, pe care investitorii dau semne ca le-ar parasi. In sedinta de miercuri, monedele din regiune inregistrau la unison o tendinta de depreciere, de pana la 0,5%, dupa ce zilele anterioare cunoscusera cresteri.
Leul pare sa fie in continuare valuta cea mai stabila, fara cresteri importante dar si fara scaderi dramatice. cu toate acestea, de la inceputul anului, moneda nationala a pierdut constant in fara euro iar in prezent cotatiile se mentin peste nivelul de 4,36 lei pentru un euro pe piata interbancara.
Cursul oficial anuntat in sedinta de miercuri este de 4,3627 lei pentru un euro, aproape similar cu cel din ziua anterioara.
”Doar dupa ce situtatia ecomica si a pietei financiare se va imbunatati in cea de-a doua jumatate a anului ne putem astepta ca monedele Europei Centrale si de Est sa se aprecieze treptat”, considera analistii Raiffeisen Bank.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta