Cursul mai urca o treapta: 4,4463 lei/euro la BNR

Euro nu da niciun semn de temperare a ritmului de crestere pe care a intrat in ultimele saptamani iar cursul oficial mai creste cu jumatate de ban, pana la nivelul de 4,4463 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara cotatiile au trecut insa de 4,45 lei/euro. Deprecierea leului este mult mai mica decat cea a forintului maghiar, spre exemplu, care pierde aproape 0,8% in fata euro in jurul pranzului.

Economistii nu vad insa in aceasta evolutie negativa un lucru cu totul nefiresc avand in vedere situatia pe plan regional.

“Sigur ca exista un impact psihologic, a trecut de 4,4, se apropie de 4,45, sunt cifre noi si exista un impact psihologic, dar ca procent, vorbim de o depreciere de sub 2% în ultima luna, mai mica decat, de exemplu, a zlotului polonez sau a forintului”, a precizat Liviu Voinea, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor.

Nu doar euro continua sa creasca ci si dolarul american, care a urcat cu 4 bani la BNR, pana la 3,4987 lei. Francul elvetian a mai trecut un prag si a ajuns la 3,7020 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus