Cursul mai scade un pic dar ramane peste 4,44 lei/euro

Cursul oficial euro-leu a scazut si in sedinta de vineri. Reducerea este insa aproape nesemnificativa, nivelul anuntat de BNR fiind de 4,4421 lei pentru un euro.


Leul nu reuseste sa faca un salt puternic in fata euro. Cotatiile nu s-au redus insa decat marginal. Pe piata interbancara raman in intervalul 4,4420-4,4470 lei pentru un euro, in conditiile in care restul valutelor regionale prezinta aprecieri de pana la 0,6% in fata euro.

“Leul a incheiat sedinta de joi cu 100 de puncte de baza mai slab, la un curs de 4,4415 lei pentru un euro dar a recastigat o parte din pierdere in aceasta dimineata. Nivelul maxim al cotatiilor, de 4,46 lei/euro pare foarte probabil”, a precizat Vlad Muscalu, economistul sef al ING Bank.

Dolarul american se apropie insa de pragul de 3,5 lei iar cursul oficial ajunge la 3,4981 lei in timp ce francul elvetian sta la 3,6997 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus