Cursul mai pierde un ban in ultima sedinta a saptamanii

Euro a scazut cu peste 1 ban pentru a doua sedinta consecutiva. Cursul oficial a scazut sub 4,56 lei pentru un euro dar analistii raman pesimisti.


Moneda locala si-a continuat avansul in fata euro iar BNR a anuntat vineri un curs de 4,5538 lei pentru un euro.

Pe piata interbancara cotatiile au continuat sa scada si se plaseaza in intervalul 4,5500 – 4,5550 lei pentru un euro in jurul pranzului. Aprecierea leului vine in contrast cu piata valutara regionala. In timp ce coroana si zlotul inregistreaza aprecieri mai reduse, forintul maghiar pierde peste 1% in fata euro.

“In pofida intaririi leului dincolo de 4,56/euro in debutul sedintei de azi, ne asteptam in continuare ca moneda locala sa se deprecieze posibil pana la 4,60/euro in urmatoarele saptamani, deoarece credem ca interventiile BNR nu vor fi semnificative si privim recentele actiuni ale bancii centrale in piata de FX drept un mod de a completa efectul pana acum redus al limitei de suma la operatiunea repo”, au precizat analistii ING Bank.

Si francul elvetian a scazut pana la 3,7638 lei la BNR in timp ce dolarul american a urcat cu 1 ban, pana la 3,5200 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus