Cursul mai face un pas in sus si merge spre 4,38 lei/euro

Leul a cunoscut o noua sesiune de depreciere in fata euro iar miercuri cursul oficial a urcat cu 1 ban si jumatate fata de cel anterior, indreptandu-se spre 4,38 lei pentru un euro.


Moneda nationala a fost prinsa intr-un interval ingust in sedinta de marti, osciland in intervalul 4,3550-4,3630 lei pentru un euro. Pana la finalul lunii ianuarie mai este stabilita o singura licitatie pentru titluri de stat in lei, respectiv pentru obligatiuni pe 10 ani.

“Credem ca interesul investitorilor straini va fi redus, data fiind maturitatea neobisnuit de lunga a acestor instrumente. Astfel, in lipsa jucatorilor straini, ne asteptam ca leul sa se deprecieze treptat spre 4,38/euro astazi, pe fondul cererii nete de valuta din piata locala”, au precizat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

Cursul oficial stabilit miercuri este de 4,3727 lei pentru un euro, cu 1,5 bani peste nivelul anterior. Pe piata interbancara, in jurul amiezii, cotatiile se mentin in intervalul 4,3520-4,3570 lei pentru un euro, cu o tendinta de depreciere mai pronuntata decat inregistreaza restul valutelor regionale.

La casele de schimb valutar ale bancilor, euro se cumpara cu cel mult 4,3510 lei si se vinde cu minim 4,3900 lei.

Si francul elvetian a continuat sa creasca si a ajuns la BNR la 3,5334 lei in timp ce dolarul american a sarit cu 1,5 bani, pana la 3,2808 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus