Cursul incepe saptamana aproape nemiscat, la 4,34 lei/euro

Cursul oficial anuntat de BNR in prima sedinta a saptamanii a urcat nesemnificativ, la 4,3463 lei pentru un euro. Analistii pun stabilitatea din ultima perioada a leului pe lipsa de lichiditate.


“Pentru astazi ne asteptam la o sedinta statica pentru leu. O tendinta de apreciere este probabila daca se ajunge la un acord voluntar cu creditorii privati care sa duca la restructurarea datoriei Greciei”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, cotatiile raman aproape nemiscate, in intervalul 4,3420 – 4,3470 lei pentru un euro, in timp ce zlotul polonez si forintul maghiar se dovedesc inca o data mult mai volatile si inregistreaza o apreciere de aproximativ 0,3% in fata euro.

Leul s-a apreciat insa in fata dolarului american iar cursul BNR a scazut la 3,3507 lei/dolar, in timp ce francul elvetian ramane cotat la 3,5996 lei la BNR, nivel aproape identic cu cel din sedinta precedenta.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus