Cursul euro/leu stagneaza. Analistii indica posibile interventii ale BNR

Cursul oficial a scazut nesemnificativ in sedinta de joi, in conditiile in care restul valutelor regionale s-au depreciat puternic. Analistii pun aceasta stagnare pe seama interventiilor BNR.
 


Pe fondul unor presiuni semnificative de depreciere cu care s-au confruntat monedele regionale, leul a inchis ziua de miercuri doar marginal mai depreciat, la un curs de 4,3625 lei pentru un euro. Cursul oficial anuntat joi de BNR este de 4,3530 lei pentru un euro, cu doar 0,04 bani sub nivelul anterior.

Leul s-a depreciat doar cu 0,1% fata de euro, comparativ cu zlotul polonez si forintul maghiar care au pierdut 1,3% si respectiv 1,4%.

“Aceasta decorelare si marimea volumelor inregistrate pe parcursul zilei indica faptul ca banca centrala
ar fi protejat leul”, precizeaza analistii ING Bank.

Pe de alta parte, pe piata interbancara cursul a atins miercuri un nivel maxim pentru 2011, respectiv 4,3750 lei pentru un euro.

“Asadar s-ar putea ca BNR sa fie pregatita sa protejeze leul in cazul in care cotatia se apropie de 4,38 lei/euro”, au completat reprezentantii ING Bank.

In sedinta de joi insa, leul inregistreaza o tendinta de apreciere pe piata interbancara iar cotatiile au scazut sub pragul de 4,35 lei pentru un euro. Restul valutelor regionale continua sa prezinte o evolutie contrara si fie se apreciaza, fie stagneaza.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus