Cursul euro/leu nu s-a miscat semnificativ dupa decizia CCR

Piata valutara ramane relativ calma dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui nu a avut cvorum. Euro creste usor la cursul oficial.

Dupa ce plecarea temporara a presedintelui Basescu de la Cotroceni a dus la un val puternic de depreciere a leului, reintoarcerea acestuia in functie nu are efect invers de aceeasi intensitate.


Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de marti este de 4,4987 lei pentru un euro. Pe piata interbancara, leul se apreciaza usor, in ton cu valutele regionale, iar intervalul de variatie a coborat la 4,4800-4,4850 lei pentru un euro.

Pe de alta parte, leul a reusit deja in ultimele zile sa se stabilizeze undeva in jurul nivelului de 4,49 lei pentru un euro, iar intrebarea este daca va reveni la nivelul de 4,45 lei/euro inregistrat inainte de tensiunile politice din ultima luna.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus