Cursul euro/leu mai face un pas in jos la BNR

Euro a mai scazut cu aproape 1 ban la cursul oficial si a coborat sub pragul de 4,49 lei. Analistii nu considera inca ca recenta apreciere este de durata si isi mentin prognozele negative.


Cursul anuntat de BNR in ultina sedinta a saptamanii este de 4,4852 lei pentru un euro, cu 0,7 bani sub nivelul anterior.

“Leul da semne de oboseala si nu reuseste sa inregistreze progrese semnificative. Ieri, cursul a inchis aproape neschimbat la 4,4790 lei pentru un euro”, au apreciat analistii ING Bank. Acestia si-au mentinut prognoza de 4,85 lei pentru un euro pentru cursul de la finalul anului.

Pe piata interbancara cotatiile au urcat usor in intervalul 4,4850 – 4,4900 lei pentru un euro. Evolutria leului este insa una linistatia comparativ cu restul valutelor regionale care cunosc o tendinta de depreciere mai pronuntata.

Leul a reusit sa castige usor teren si in fata francului elvetian, care a ajuns la 3,7344 lei la cursul oficial, si in fata dolarului, care a scazut cu peste 3 bani la BNR, pana la 3,6250 lei.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus