top banner

Cursul euro/leu mai face un pas in jos la BNR

17 August 2012 | Autor: Conso

Euro a mai scazut cu aproape 1 ban la cursul oficial si a coborat sub pragul de 4,49 lei. Analistii nu considera inca ca recenta apreciere este de durata si isi mentin prognozele negative.
Cursul anuntat de BNR in ultina sedinta a saptamanii este de 4,4852 lei pentru un euro, cu 0,7 bani sub nivelul anterior.
“Leul da semne de oboseala si nu reuseste sa inregistreze progrese semnificative. Ieri, cursul a inchis aproape neschimbat la 4,4790 lei pentru un euro”, au apreciat analistii ING Bank. Acestia si-au mentinut prognoza de 4,85 lei pentru un euro pentru cursul de la finalul anului.
Pe piata interbancara cotatiile au urcat usor in intervalul 4,4850 – 4,4900 lei pentru un euro. Evolutria leului este insa una linistatia comparativ cu restul valutelor regionale care cunosc o tendinta de depreciere mai pronuntata.
Leul a reusit sa castige usor teren si in fata francului elvetian, care a ajuns la 3,7344 lei la cursul oficial, si in fata dolarului, care a scazut cu peste 3 bani la BNR, pana la 3,6250 lei.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta