Cursul euro/leu isi tempereaza tendinta de scadere

Euro a ramas aproape neschimbat la cursul BNR in sedinta de joi. Leul nu a mai mai beneficicat de impulsul pozitiv oferit de decizia CCR si a evoluat in ton cu valutele regionale.


Cursul anuntat de BNR este de 4,4870 lei pentru un euro, iar analistii considera ca monedei nationale ii lipseste vigoarea pentru a se reintoarce sub pragul de 4,47 lei pentru un euro.

Restul valutelor regionale au inregistrat variatii relativ reduse, de pana in 0,3% in jurul pranzului, in timp ce cotatiile monedei nationale se mentin in intervalul 4,4890 - 4,4940 lei pentru un euro.

Leul a reusit insa o evolutie mai buna in fata dolarului american, care a scazut cu peste 2 bani, pana l la 3,5729 lei la BNR. De asemenea, si francul elvetian a coborat la cursul oficial, dar doar modest, pana la 3,7362 lei. 
 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus