Cursul euro/leu incheie saptamana cu 1 ban sub nivelul din urma cu 7 zile

Leul a reusit sa se aprecieze usor si incheie saptamana intr-o pozitie mai buna fata de euro. Cursul oficial anuntat vineri de BNR este de 4,3885 lei pentru un euro.


Acesta este cu aproape 1 ban mai rdus decat cel inregistrat in urma cu o saptamana, in ciuda unei evolutii negative pentru leu in primele zile din perioada, cand cursul a trecut de 4,4 lei pentru un euro.

Pe piata interbancara, ultima sedinta a saptamanii aduce relativa stabilitate iar cotatiile se mentin in intervalul 4,3850-4,3900 lei pentru un euro.

La casele de schimb valutar ale bancilor, euro se vinde cu valori cuprinse intre 4,4100 lei si 4,4600 lei, in timp ce la cumparare, valorile sunt cuprinse intre 4,3060 lei 4,3653 lei.

“Scaderea de ieri a randamentelor pentru titlurile de stat in lei pe piata secundara, cuplata cu cererea semnificativa la licitatia de obligatiuni in RON, sugereaza ca investitiile straine au redevenit o sursa a aprecierii monedei locale”, au precizat analistii ING Bank.

dolarul american este 3,2907 lei la BNR, cu peste 1 ban mai mult decat in urma cu o saptamana, in timp ce francul elvetian a scazut cu 1,2 bani, la 3,5679 lei la cursul oficial, fata de ultima sedinta a saptamanii trecute.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus