Cursul euro/leu creste puternic, la un nou maxim istoric

Leul s-a depreciat masiv in sedinta de miercuri dupa mai multe zile caracterizate de stabilitate sau chiar usoara apreciere. Cursul BNR este de 4,4715 lei/euro, un nou maxim istoric.


Instabilitatea politica si presiunea de depreciere din intreaga regiune au facut ca leul sa nu mai reziste si sa piarda destul de mult teren in fata euro. Cursul BNR a urcat cu peste 2 bani, in conditiile in care miscarile cursului oficial din ultima perioada au fost preponderent mai mici de 0,1 bani.

Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,4750-4,4800 lei pentru un euro. Pentru prima datain ultimele luni leul prezinta cea mai mare miscare din regiune si pierde 0,5% in fata euro, in timp ce restul valutelor pierd intre 0,1% si 0,3%.

Chiar si asa insa, deprecierea monedei nationale poate fi considerata modesta, in conditiile in care forintul magiar sau zlotul polonez au cunoscut destul de des pierderi de peste 1% intr-o singura sedinta in ultima perioada.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus