Cursul euro/leu a scazut la minimul ultimei luni

Euro a scazut sub pragul de 4,37 lei la BNR in sedinta de miercuri, cel mai mic nivel din ultima luna. Analistii nu considera insa ca leul s-ar putea aprecia peste acest nivel in viitorul apropiat.


Cotatiile au scazut pana aproape de 4,36 lei pentru un euro in debutul sesiunii de miercuri, posibil pe fondul imbunatatirii sentimentului din pietele internationale. In apropierea acestor nivelyri atinse ultima data in urma cu o luna, cererea comerciala si temerile legate de interventii ale bancii centrare au fost probabil impulsionate, iar moneda locala si-a temperat apreciere.

“Pe masura ce ne apropiem de licitatia de obligatiuni pe 5 ani dse joi, credem ca leul se va stabiliza la nivelurile atinse in urma aprecierii recente, insa vedem un potential limitat pentru o intarire a monedei locale astazi”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3668 lei pentru un euro. La inchiderea sedintei, cotatiile se incadrau in intervalul 4,3620 – 4,3670 lei pentru un euro.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul de vanzare porneste de la un minim de 4,3900 lei pentru un euro, in timp ce cursul de cumparare ajunge la un maxim de 4,3461 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus