Cursul euro/leu a sarit cu 2 bani, la un nou maxim istoric

Euro s-a reintors puternic pe crestere, dupa doua zile in care a dat semne de stabilitate. Dintr-un singur salt de peste 2 bani, cursul a ajuns la un nou maxim istoric.


Cursul anuntat de BNR in ultima sedinta a saptamanii este de 4,5848 lei pentru un euro. Pe piata interbancara, cotatiile au depasit pragul de 4,59 lei/euro si stau in intervalul 4,5900 – 4,5950 lei pentru un euro.

Tendinta puternica de depreciere a inceput inca de la finalul sedintei precedente, cand cotatiile au urcat rapid intr-un timp foarte scurt.

Si dolarul american a urcat la un nou maxim istoric, de 3,7438 lei la BNR, in timp ce francul elvetian este 3,8173 lei la cursul oficial.

Analistii pun deprecierea recenta a leului atat pe seama tensiunii politice, a lipsei unei interventii din partea BNR dar si a factorilor macroeconomici defavorabili.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus