Cursul euro/leu a reluat politica pasilor marunti. In sus

Euro a mai crescut inca un pic la BNR, pana la un nivel de 4,5252 lei, fara sa depaseasca insa maximul istoric inregistrat luni. Pe piata interbancara cotatiile au depasit 4,53 lei/euro. 

Dupa ce saptamana trecuta cotatiile au facut un salt important si au atins un nou maxim istoric, de 4,5275 lei pentru un euro, leul pare sa fi reluat tendinta anterioara, respectiv miscari mici dar constante.


Astfel, in ultimele doua zile, cursul oficial a urcat usor, in timp ce pe piata interbancara a doua parte a sedintei de joi aduce o depreciere mai pronuntata, de 0,3% in fata euro.

Cotatiile se mentin in intervalul 4,5350-4,5400 lei pentru un euro, deprecierea leului fiind in ton cu evolutia regionala.

Tendinta de crestere s-a reluat si pentru restul valutelor. Francul elvetian a urcat la 3,7685 lei la BNR in timp ce dolarul american a depasit pragul de 3,7 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus