Cursul euro se stabilizeaza la 4,53 lei

Dupa 2 zile in care leul a inregistrat castiguri importante fata de euro, miercuri scaderea cursului s-a domolit. Euro a ramas la peste 4,53 lei la BNR.


Aprecierile precedente au fost puse de analisti pe seama unor interventii agresive din partea Bancii Centrale pentru sprijinirea leului. Specialistii ING Bank nu cred insa ca acest lucru se va mentine pe o perioada mai mare,  mai ales ca in aceasta luna exista rambursari mari de datorii.

“Cu toate acestea, intensificarea activitatii de sprijinire a leului ar putea pune stop presiunii asupra monedei nationale”, sunt de parere analistii ING Bank.


Noua cotatie anuntata de BNR este de 4,5364 lei pentru un euro, in scadere cu mai putin de 0,2 bani fata de cea anuntata marti. Pe plan interbancar euro se tranzactiona in jurul orei 13.30 peste nivelul de 4,54 lei.

Pe de alta parte, principalele monede est-europene continua deprecierea in raport cu euro, zlotul fiind cea mai afectata valuta, cu un declin de 0,5% fata de euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus