Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Cursul euro-leu urca rapid

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Euro este mai scump cu 2 bani, noul nivel de referinta batand spre 4,55 lei pe euro. In numai 2 zile, euro a castigat peste 5 bani. Analistii pun cresterea pe seama declaratiilor incerte din partea BNR facute dupa ultima scadere a dobanzii-cheie.

Euro a fost fixat la un curs oficial de 4,5447 lei pentru un euro, insa cotatiile valutare interbancare au coborat sub acest nivel in jurul orei 13.30.

O cotatie oficiala mai mare nu a mai fost inregistrata de sapte luni, cand pe 7 iunie 2013, BNR a pulicat un curs de 4,5535 lei pentru un euro.


“In vreme ce punem aceasta evolutie pe seama unei reactii bruste a pietei la unele declaratii mai putin clare din partea BNR in urma deciziei de politica monetara de miercuri, credem ca miscarea nu este sustinuta de o schimbare a sentimentului investitoilor fata de activele locale, intrucat deprecierea de circa 1% de ieri a leului a avut loc pe fondul unor evolutii plate ale monedelor regionale”, explica analistii ING Bank recenta evolutie a cursului euro-leu.

O evolutie relativ similara se observa si in cazul dolarului american si francului elvetian, ambele monede plusand 4- 5 bani in ultimele sedinte de tranzactionare la cursul de referinta. Cursul oficial a ajuns la 3,3432 USD/RON, respectiv la 6,6822 CHF/RON.

Alte articole din Valute

Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare. Citeste mai mult

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR. Citeste mai mult

Opinii recente

de carmen popescu

"in urma cu 2 ani jumate,am luat prin cetelem un TV in val. de 1900ron,rata a fost de 145lei timp de 1 an jumate. . . totul ..."

Facebook