Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Cursul euro-leu urca rapid


Euro este mai scump cu 2 bani, noul nivel de referinta batand spre 4,55 lei pe euro. In numai 2 zile, euro a castigat peste 5 bani. Analistii pun cresterea pe seama declaratiilor incerte din partea BNR facute dupa ultima scadere a dobanzii-cheie.


Euro a fost fixat la un curs oficial de 4,5447 lei pentru un euro, insa cotatiile valutare interbancare au coborat sub acest nivel in jurul orei 13.30.

O cotatie oficiala mai mare nu a mai fost inregistrata de sapte luni, cand pe 7 iunie 2013, BNR a pulicat un curs de 4,5535 lei pentru un euro.


“In vreme ce punem aceasta evolutie pe seama unei reactii bruste a pietei la unele declaratii mai putin clare din partea BNR in urma deciziei de politica monetara de miercuri, credem ca miscarea nu este sustinuta de o schimbare a sentimentului investitoilor fata de activele locale, intrucat deprecierea de circa 1% de ieri a leului a avut loc pe fondul unor evolutii plate ale monedelor regionale”, explica analistii ING Bank recenta evolutie a cursului euro-leu.

O evolutie relativ similara se observa si in cazul dolarului american si francului elvetian, ambele monede plusand 4- 5 bani in ultimele sedinte de tranzactionare la cursul de referinta. Cursul oficial a ajuns la 3,3432 USD/RON, respectiv la 6,6822 CHF/RON.


Distribuie articolul
Alte articole

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

Citeste mai mult

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

Citeste mai mult

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

Citeste mai mult

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

Citeste mai mult