Cursul euro-leu urca rapid

Euro este mai scump cu 2 bani, noul nivel de referinta batand spre 4,55 lei pe euro. In numai 2 zile, euro a castigat peste 5 bani. Analistii pun cresterea pe seama declaratiilor incerte din partea BNR facute dupa ultima scadere a dobanzii-cheie.

Euro a fost fixat la un curs oficial de 4,5447 lei pentru un euro, insa cotatiile valutare interbancare au coborat sub acest nivel in jurul orei 13.30.

O cotatie oficiala mai mare nu a mai fost inregistrata de sapte luni, cand pe 7 iunie 2013, BNR a pulicat un curs de 4,5535 lei pentru un euro.


“In vreme ce punem aceasta evolutie pe seama unei reactii bruste a pietei la unele declaratii mai putin clare din partea BNR in urma deciziei de politica monetara de miercuri, credem ca miscarea nu este sustinuta de o schimbare a sentimentului investitoilor fata de activele locale, intrucat deprecierea de circa 1% de ieri a leului a avut loc pe fondul unor evolutii plate ale monedelor regionale”, explica analistii ING Bank recenta evolutie a cursului euro-leu.

O evolutie relativ similara se observa si in cazul dolarului american si francului elvetian, ambele monede plusand 4- 5 bani in ultimele sedinte de tranzactionare la cursul de referinta. Cursul oficial a ajuns la 3,3432 USD/RON, respectiv la 6,6822 CHF/RON.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus