Cursul euro-leu, stabil pe o piata apatica

Leul nu s-a miscat aproape deloc in fata euro in prima sedinta a saptamanii, dupa ce luni participantii locali au lipsit ca urmare a Sarbatorii Rusaliilor.


Cursul oficial a ramas aproape nemiscat, la 4,4646 lei pentru un euro. Nici leul, nici restul valutelor regionale nu au fost afectate de usoara apreciere a monedei europene in fata dolarului, ce a precedat intalnirea G7. Cotatiile internationale au ajuns la 1,25 dolari pentru un euro.

Forintul maghiar inregistreaza cea mai mare fluctuatie pe piata interbancara iar in jurul pranzului prezinta o apreciere de aproximativ 0,2%. Zlotul polonez si coroana ceha raman aproape nemiscate in fata euro, similar evolutiei leului.

Pe piata interbancara, cotatiile monedei nationale se mentin in intervalul 4,4640-4,4690 lei pentru un euro, dupa ce in dimineata zilei de marti au trecut peste 4,47 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus