Cursul euro-leu sta nemiscat la BNR

Cursul euro-leu a crescut nesemnificativ luni la BNR, noul nivel valabil fiind de 4,1685 lei pentru un euro. In ultimele 10 zile, valoarea de referinta a scazut cu aproximativ 3,6 bani.


Evolutia interbancara a leului este in stransa legatura cu cea a valutelor regionale. In vreme ce leul se intarea in jurul pranzului cu aproximativ 0,10% in raport cu euro, zlotul si forintul afisau castiguri de pana la 0,45%.

Cursurile valabile la casele de schimb ale bancilor oscilau la cumparare intre 4,1440 si 4,0950 lei pe euro. In vreme ce cel mai mic nivel era afisat de  RIB, cel mai mare era practicat de BRD, conform tabelelor comparative Conso.ro.

La vanzare, nivelul minim al unui euro pornea de la 4,1900 lei, cum este cazul CEC Bank si ajungea la un maxim de 4,2450 lei, in cazul BRD.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus