Cursul euro-leu se apropie de nivelul maxim istoric

Cursul BNR a mai facut un pas si in sedinta de vineri, pana la 4,4655 lei pentru un euro, prag extrem de apropiat de maximul istoric, inregistrat in urma cu o luna.


Leul a continuat sa se deprecieze si vineri, in aceeasi tendinta lenta dar constanta. Cursul oficial este la un singur pas de a depasi maximul istoric de 4,4662 lei pentru un euro, anuntat de BNR la finalul lunii mai.

Pe piata interbancara cotatiile au inregistrat un salt pana in intervalul 4,4799 – 4,4750 lei pentru un euro, in ciuda unei tendinte de apreciere a celorlate valute regionale.

Cel mai mare avans in fata euro in prezinta zlotul polonez, care castiga 0,7% in jurul pranzului, urmat de zoroana ceha si forintul maghiar, cu un castig de aproximativ 0,4% fiecare.

Leul a pierdut usor teren si in fata francului elvetian, care urca la 3,7183 lei BNR, in timp ce dolarul american creste cu aproape 4 bani, la 3,5590 la cursul oficial.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus