top banner

Cursul euro-leu se apropie de nivelul maxim istoric

22 Iunie 2012 | Autor: Conso

Cursul BNR a mai facut un pas si in sedinta de vineri, pana la 4,4655 lei pentru un euro, prag extrem de apropiat de maximul istoric, inregistrat in urma cu o luna.
Leul a continuat sa se deprecieze si vineri, in aceeasi tendinta lenta dar constanta. Cursul oficial este la un singur pas de a depasi maximul istoric de 4,4662 lei pentru un euro, anuntat de BNR la finalul lunii mai.
Pe piata interbancara cotatiile au inregistrat un salt pana in intervalul 4,4799 – 4,4750 lei pentru un euro, in ciuda unei tendinte de apreciere a celorlate valute regionale.
Cel mai mare avans in fata euro in prezinta zlotul polonez, care castiga 0,7% in jurul pranzului, urmat de zoroana ceha si forintul maghiar, cu un castig de aproximativ 0,4% fiecare.
Leul a pierdut usor teren si in fata francului elvetian, care urca la 3,7183 lei BNR, in timp ce dolarul american creste cu aproape 4 bani, la 3,5590 la cursul oficial.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta