Cursul euro-leu revine spre un nou maxim istoric

Leul nu reuseste sa se impuna in fata euro iar cursul oficial a ajuns foarte aproape de maximul istoric. Previziunile indica o posibila atingere a pragului de 4,46 lei/euro in viitorul apropiat.


Cotatia oficiala anuntata de BNR in sedinta de miercuri este de 44160 lei pentru un euro, cu doar 0,08 bani sub nivelul maxim istoric inregistrat in urma cu doar o saptamana.

Pe piata interbancara, cotatiile au urcat in intervalul 4.4180-4,4240 lei pentru un euro. Deprecierea de 0,20% a leului se incadreaza de altfel in tendinta regionala. Forintul maghiar pierde 0,65% in fata euro in sedinta de miercuri.

Analistii financiari nu sunt foarte increzatori ca leul se va intoarce sub 4,4 lei odata ce BNR a permis depasirea acestui prag.

“Faptul ca BNR a lasat cursul sa treaca de pragul de 4,40 lei pentru un euro, ce parea extrem de bine protejat, sugereaza ca banca centrala a inceput sa fie un pic mai deschisa in ceea ce priveste volatilitatea cotatiilor. Acest lucru ar putea permite continuarea deprecierii monedei nationale catre nivelul de 4,46 lei pentru un euro”, au precizat analistii ING Bank.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus