Cursul euro leu nu reuseste sa se inscrie pe o directie clara

Dupa ce zilele anterioare leul a dat semne de apreciere in fata euro, cotatiile par sa o ia din nou in directie opusa. Pe piata interbancara, cotatiile s-au intors la 4,37 lei/euro.

Cursul oficial anuntat de BNR in a doua sedinta a saptamanii este de 4,3688 lei pentru un euro, aproape neschimbat fata de cel din ziua anterioara.


In schimb, pe piata interbancara, leul prezinta o depreciere de 0,12%, in jurul pranzului, in timp ce restul valutelor regionale raman aproape nemiscate. Doar coroana ceha mai inregistreaza o miscare de 0,15% in fata euro, dar in sens de apreciere.

Cotatiile au sarit de 4,37 lei pentru un euro pe piata interbancara, dupa ce ieri moneda nationala reusise sa recastige o parte din terenul pierdut in ultimele doua saptamani. Analistii raman insa destul de neutri si nu isi schimba previziunile pentru urmatoarele luni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus