Cursul euro leu nu da semne de scadere

Moneda nationala a inregistrat un avans nesemnificativ in ultima sedinta a saptamanii in fata euro. Cursul oficial anuntat de BNR este de 3,3712 lei pentru un euro, usor mai mic decat cel anterior.


“Inca o data evolutia leului nu a fost in linie cu cea a monedelor regionale si moneda locala s-a dovedit insensibila la deprecierea monedei unice europene in fata dolarului SUA, sugerand ca a beneficiat de sustinerea bancii centrale”, au comentat analistii ING Bank evolutia pietei interbancare de joi.

Ultima sedinta din saptamana pare insa mai calma. In afara de forintul maghiar, care pierde 0,4% in fata euro, restul valutelor regionale inregistreaza o depreciere de 0,1% sau mai mica in jurul pranzului.

Cotatiile interbancare se mentin in intervalul 4,3700- 4,3750 lei pentru un euro, cu o usoara tendinta de coborare.

Leul a recastigat terenul pierdut in fata dolarului iar cursul oficial anuntat vineri este de 3,2980 lei pentru un dolar, in timp ce francul elvetian se mentine aproape neschimbat la BNR, la 3,6265 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus