Cursul euro-leu isi continua trendul de scadere moderata

Cursul BNR a continuat sa scada si luni, fara a reusi insa sa coboare sub 4,32 lei pentru un euro. BNR a publicat un nivel de referinta de 4,3230 lei/euro.


Cotatiile interbancare se aflau in jurul orei 16:00, in intervalul 4,317 – 4,323 lei pentru un euro. Leul a inceput sa se aprecieze mai puternic spre finele sedintei, castigand 0,3% in raport cu euro comparativ cu inchiderea sedintei precedente.

Aprecierea leului fata de moneda unica europeana este usor mai mica comparativ cu cea afisata de zlotul polonez si forintul maghiar, in conditiile in care aceste doua valute au avansat cu pana la 0,4% in raport cu euro.

Declaratiile viceguvernatorului Popa potrivit caruia mai este “spatiu pentru o ajustare graduala si prudenta a conditiilor monetare reale in sens larg”, sunt vazute de analistii ING Bank ca o indicare a tendintei de relaxare a politicii monetare prin intermediul reducerii ratei de dobanda cheie si, posibil, chiar un leu usor mai depreciat decat in momentul de fata.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus