Cursul euro-leu incheie saptamana in ton de stabilitate

Leul pare ferit de intemperii pe final de saptamana, reusind o usoara apreciere in fata euro. Restul valutelor regionale inregistreaza insa miscari ample fata de moneda unica.


Sedinta de tranzactionare de joi a monedei nationale s-a dovedit a fi una statica. Cursul a inchis ziua la 4,3430 lei pentru un euro. Leul s-a depreciat modest fata de euro, comparativ cu zlotul polonez si forintul maghiar care au castigat 0,7%, respectiv 1%.

“Castigurile leului au fost mai mici probabil deoarece moneda locala s-a dovedit rezistenta in fata presiunilor de depreciere pe parcursul ultimelor sedinte”, au precizat analistii ING Bank.

Sedinta de vineri a adus o usoara apreciere pentru leu. Cursul oficial a scazut la 4,3409 lei pentru un euro, in timp ce pe piata interbancara cotatiile au scazut sub 4,34 lei pentru un euro.

Leul pare stabil la final de saptamana in comparatie cu valutele regionale care inregistreaza miscari contrare fata de euro. Zlotul polonez se apreciaza cu aproape 1% in timp ce forintul maghiar pierde aproape 0,7%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus