Cursul euro-leu coboara la minimul lunii decembrie

Cursul BNR euro-leu a scazut cu 0,5 bani in sedinta de miercuri, la minimul lunii decembrie. Cotatia oficiala stabilita este de 4,2849 lei pentru un euro.


Euro semnaleaza un trend usor descendent coborand in ultimele 20 de zile de la un nivel de peste 4,31 lei la sub 4,29 lei.

Asa cum estimasera si analistii in jurul pranzului, moneda nationala s-a mentinut stabila pe parcursul sedintei, pe fondul unor volume scazute caracteristice perioadei sarbatorilor. Dupa-amiaza cotatia euro se incadra in intervalul 4,28 – 4,29 lei.

Cu toate acestea, evolutia leului depinde si de adoptarea bugetului pentru anul viitor, intrucat dezbaterile erau programate sa continue si astazi. Aceasta este ultima conditie legislativa ce trebuie indeplinita pentru a primi urmatoarea transa de la FMI.

“Singurul impediment in fata adoptarii bugetului pentru anul 2011 pare sa fie notificarea partidului PNL din opozitie privind legea salarizarii unitare. Contestatia este programata sa fie dezbatuta de catre Curtea Constitutionala martea viitoare”, se arata intr-un raport ING.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus