Cursul euro-leu coboara la minimul lunii

Leul a continuat sa se aprecieze in fata euro iar cursul oficial anuntat de BNR a scazut sub 4,54 lei/euro, minimul ultimelor 4 saptamani.


Euro a ajuns in sedinta de miercuri la un curs oficial de 4,5358 lei pentru un euro, dupa 6 sedinte consecutive de apreciere pentru moneda nationala. Cotatiile interbancare au ramas in intervalul 4,5390-4,5440 lei pentru un euro.

Modul in care leul reuseste sa se aprecieze puternic in prima parte a sedintelor dar pierde o parte din teren pana la inchidere i-a facut pe analisti sa motiveze miscarea de apreciere prin interventiile BNR.

“Acest tipar de tranzactionare este foarte similar cu ceea ce s-a intamplat in piata locala inca de saptamana trecuta si semnaleaza presupuse interventii oficiale”, au precizat analistii ING Bank.

De remarcat insa si faptul ca dupa un inceput de saptamana cu volume de tranzactionare mai reduse, lichiditatea a scazut.

Si dolarul american a cunoscut o scadere, pana la 3,4873 lei la cursul oficial. Francul elvetian a ramas aproape pe loc, la 3,7550 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus