Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Cursul euro-leu a urcat cu aproape 3 bani in 3 zile


Cursul de referinta BNR a urcat joi la 4,43 lei pentru un euro, dupa 3 zile de crestere repetata in care euro a castigat 2,7 bani. Acesta este cel mai mare nivel inregistrat de cursul oficial in ultimele 2 luni.


Deprecierea de 1,6 bani inregistrata joi de catre moneda nationala in raport cu euro este pusa de analistii ING Bank pe seama alinierii la tendinta de pe pietele internationale, la care s-a adaugat volumul de tranzactionare scazut.


Perechea euro-leu se situa in jurul orei 13:45 intre 4,427 si 4,432 lei pentru un euro, in crestere cu aproape 0,4% fata de valoarea de inchidere din sedinta de tranzactionare precedenta.

Cu toate acestea, cresterile inregistrate de indicii futures ai burselor europene par favorabile leului, estimarile fiind ca leul se va intoarce incet spre pragul 4,41/EUR.


Distribuie articolul
Alte articole

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

Citeste mai mult

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

Citeste mai mult

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

Citeste mai mult

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

Citeste mai mult