Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Cursul euro-leu a urcat cu aproape 3 bani in 3 zile

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Cursul de referinta BNR a urcat joi la 4,43 lei pentru un euro, dupa 3 zile de crestere repetata in care euro a castigat 2,7 bani. Acesta este cel mai mare nivel inregistrat de cursul oficial in ultimele 2 luni.

Deprecierea de 1,6 bani inregistrata joi de catre moneda nationala in raport cu euro este pusa de analistii ING Bank pe seama alinierii la tendinta de pe pietele internationale, la care s-a adaugat volumul de tranzactionare scazut.


Perechea euro-leu se situa in jurul orei 13:45 intre 4,427 si 4,432 lei pentru un euro, in crestere cu aproape 0,4% fata de valoarea de inchidere din sedinta de tranzactionare precedenta.

Cu toate acestea, cresterile inregistrate de indicii futures ai burselor europene par favorabile leului, estimarile fiind ca leul se va intoarce incet spre pragul 4,41/EUR.

Alte articole din Valute

Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare. Citeste mai mult

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR. Citeste mai mult

Opinii recente

de carmen popescu

"in urma cu 2 ani jumate,am luat prin cetelem un TV in val. de 1900ron,rata a fost de 145lei timp de 1 an jumate. . . totul ..."

Facebook