Cursul euro-leu a urcat cu aproape 3 bani in 3 zile

Cursul de referinta BNR a urcat joi la 4,43 lei pentru un euro, dupa 3 zile de crestere repetata in care euro a castigat 2,7 bani. Acesta este cel mai mare nivel inregistrat de cursul oficial in ultimele 2 luni.

Deprecierea de 1,6 bani inregistrata joi de catre moneda nationala in raport cu euro este pusa de analistii ING Bank pe seama alinierii la tendinta de pe pietele internationale, la care s-a adaugat volumul de tranzactionare scazut.


Perechea euro-leu se situa in jurul orei 13:45 intre 4,427 si 4,432 lei pentru un euro, in crestere cu aproape 0,4% fata de valoarea de inchidere din sedinta de tranzactionare precedenta.

Cu toate acestea, cresterile inregistrate de indicii futures ai burselor europene par favorabile leului, estimarile fiind ca leul se va intoarce incet spre pragul 4,41/EUR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus