Cursul euro-leu a coborat masiv in sedinta de miercuri

Dupa mai multe zile de apatie, piata valutara s-a miscat puternic miercuri, iar cursul oficial a scazut cu peste 2 bani, pana la 4,4441 lei pentru un euro.

Nivelul este si minimul ultimelor 5 saptamani si calmeaza in acelasi timp temerile privind atingerea unui nou maxim istoric in viitorul apropiat.


Pe piata interbancara cotatiile raman in intervalul 4,4440 – 4,4490 lei pentru un euro in jurul pranzului, cu o apreciere de 0,20% fata de nivelul din ziua anterioara.

Leul este pentru prima data dupa mult timp pintre cele mai volatila valute regionala. zlotul polonez si coroana ceha se apreciaza cu doar 10% in timp ce forintul maghiar pierde 0,2% in fata euro.

Si francul elvetian a scazut la BNR, pana la 3,7011 lei pentru un euro iar dolarul american a coborat cu 1,5 bani, pana la 3,5573 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus