Cursul euro-dolar ar putea cobora sub 1,2

Daca alegerile din Grecia de pe 17 iunie vor fi castigate de partidul radical de stanga, ce se opune acordului cu FMI si UE, euro ar putea scadea sub 1,2 dolari, arata un raport Raiffeisen.


In prezent, nu este clar care dintre fortele politice va iesi castigatoare, sondajele fiind inconcludente. Aceasta incertitudine este factorul principal ce explica fluctuatiile semnificative din ultimele zile de pe pietele valutare si bursiere.

La nivelul zonei euro, oficialii discuta deja despre stabilirea unui plan de urgenta pentru fiecare stat, in cazul in care Grecia va parasi zona euro, conform unor surse citate de Reuters.

Daca noul guvern grec nu va sustine planul de salvare negociat anterior cu FMI si UE, iesirea Greciei din zona euro este vazuta ca un lucru de neevitat, de catre politicienii germani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus