Cursul de schimb euro-leu se apropie de 4,28

Cursul euro-leu a urcat luni din nou pana aproape de 4,28, ca urmare a deprecierii puternice a monedei unice europene in raport cu dolarul american, spun analistii ING Bank.


Raportul euro-dolar a scazut cu 1% in prima zi a saptamanii, un euro fiind cotat la 1,36 dolari.

Aceasta miscare a determinat deprecierea leului, cursul anuntat de BNR fiind 4,2792 lei pentru un euro. Cotatiile interbancare se mentineau in jurul nivelului de referinta.

Tendinta de depreciere a cuprins si celelalte monede regionale, efectele fiind chiar mai puternice. Pierderile afisate de valutele tarilor vecine porneau de la 0,7% (coroana ceheasca) si ajungeau chiar si la 1,8% (forintul maghiar), in vreme ce leul se deprecia cu numai 0,1%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus